Kennis opdoen, trainen en toepassen

Een jaar of 25 geleden realiseerde ik mij iets wat mijn leven werkelijk een andere richting heeft gegeven. En wat was dat: Stel je voor dat ik begrijp hoe de mens werkt, dan kan ik die kennis gebruiken om bij te sturen, om sterker in mijn schoenen te staan, om wellicht een gelukkig leven te leiden.

Vanaf dat moment heb ik al mijn tijd en energie gestopt in lezen, opleidingen volgen, oefenen, oefenen, trainen, ervaren, voelen, intuïtie ontwikkelen, oefenen, trainen, gecoacht worden, coachen en nog meer kennis en ervaring opdoen.

Lees verder “Kennis opdoen, trainen en toepassen”

Waarom worden we continue getriggerd?

Uit onderzoek blijkt, dat we (maximaal) 5% van de dag we vanuit ons bewuste leven
en 95% van de dag komt ons leven rechtstreeks uit de programma’s in ons onderbewuste.

De natuur heeft er voor gezorgd dat het kind de eerste 7 jaar van het leven, gedrag download alleen maar door te observeren hoe ouders, familie en de samenleving het doen.

Zo leert het kind het karakteristieke gedrag dat nodig is om een functioneel onderdeel te zijn van de familie en de samenleving.

Lees verder “Waarom worden we continue getriggerd?”

Groepen

Hoe met elkaar omgaan om deze verandering in te zetten

Iedere Deelnemer Ont-wikkelt Zichzelf

Elke deelnemer beseft zich dat alle gedragingen en overtuigingen geheel en alleen kunnen worden veranderd zoor diegene zelf. Een ander veranderen is onmogelijk, dat wordt continu weer bewezen.

Alleen bij het opvoeden van kinderen heeft een mens een grote invloed op hoe het kind zich zal ontwikkelen. Dit wordt gezien als de grootste verantwoordelijkheid.

Lees verder “Groepen”

Hoe dan?

Tijdens een verander periode zal het oude blijven bestaan en zullen er steeds meer getransformeerde mensen gaan bestaan. Het lijkt niet logisch aan te nemen dat de verandering van de ene op de andere dag voor iedereen gedaan is. Het is een weg, een weg vanuit het oude bekende naar het nieuwe onbekende. De reis van de held wellicht.

Dat wil zeggen dat het zinnig is om daar mee rekening te houden. Als je de reis aangaat zal je ook moeten blijven omgaan met de oude wereld.

Lees verder “Hoe dan?”

Mens 3.0 op pad

Wil je zo doorgaan?

Het is niet echt leuk, zelfs deprimerend, de observatie van mens 3.0, maar veel dingen zijn te herkennen, toch? Het lijkt zo onmogelijk om uit de greep, sommige noemen het de programmering of de matrix, van de huidige tijd te komen.

Stel je eens voor, voel het eens in je lijf, hoe zou het zijn als we het zo laten doorgaan? Hoe ziet jouw toekomst er dan uit? En hoe voelt dat voor jou? En de toekomst van jouw kinderen? En hoe voelt dat voor jou? En laat het nog verder gaan, dat gevoel… En dan de toekomst van hun kinderen?

Lees verder “Mens 3.0 op pad”

Een overgangsfase

Het niet zien

Een groot deel van de mensheid lijkt niet te zien, niet te kunnen of niet te willen, wat er aan de hand is. Zij lijken zo grondig te geloven dat dit nu eenmaal het leven is. Het liefste wil deze groep dat alles bij het oude blijft, maar dan wel met meer luxe en veiligheid.
Omdat er zoveel totaal andere meningen en visies zijn, is samenwerken en verbinden totaal onmogelijk.

Lees verder “Een overgangsfase”

Wat is dan mens 3.0?

De huidige mens

Hoe zou je de huidige mens kunnen karakteriseren. Hiervoor is geen meditatie sessie nodig. Gewoon observeren en je verbazen wat je ziet en wat er allemaal in de wereld gebeurt. Zonder mening of oordeel opgeschreven. De kans is uitermate groot dat je jezelf hier niet meer in herkent, maar dat het wel bekend is als je om je heen kijkt.

Lees verder “Wat is dan mens 3.0?”

Wat zou mens 4.0 zijn?

De nieuwe mens

Als we een nieuwe samenleving willen opzetten, waarbij de mens centraal staat, waarbij het geluk en welzijn van de mens, de medemens, de natuur, de hoogste waarde hebben, dan zullen we moeten veranderen. Waarom, omdat hoe we het als mens tot nu opgepakt hebben heeft geleid tot waar we nu zijn. Onze gedragingen, onze overtuigingen, ons idee over het leven, ons wereldbeeld, zullen dus deels of zelfs geheel anders mogen zijn dan wat deze nu zijn. Maar hoe dan? Hoe zal die mens kijken naar het leven? Bijvoorbeeld, als overlevingstocht of als avontuur?

Lees verder “Wat zou mens 4.0 zijn?”

Mens 4.0

Boek omslagen Society 4.0 en Regio 4.0

De mogelijke nieuwe samenleving, Society 4.0 genoemd, zal een ander gedrag van alle mensen vereisen. Waarom? Omdat we allemaal zijn opgegroeid en opgeleid in een omgeving waar er macht bestaat en werd uitgeoefend om mensen te sturen. Als kind moet je doen wat je ouders zeggen. Op school krijg je alleen maar waardering als je doet wat de onderwijzer zegt. Later, op je werk heb je te maken met een manager, en meerdere lagen management daarboven, die ervoor zorg dragen dat de keuzes van de eigenaren, aandeelhouders doorgevoerd worden tot in alle lagen van de organisatie. Als je andere alternatieve ideeën hebt aangedragen zal dat door management worden bepaald of er iets mee gedaan gaat worden.

Lees verder “Mens 4.0”
Marc Sijm Coaching - Bilthoven