Mens 3.0 op pad

Wil je zo doorgaan?

Het is niet echt leuk, zelfs deprimerend, de observatie van mens 3.0, maar veel dingen zijn te herkennen, toch? Het lijkt zo onmogelijk om uit de greep, sommige noemen het de programmering of de matrix, van de huidige tijd te komen.

Stel je eens voor, voel het eens in je lijf, hoe zou het zijn als we het zo laten doorgaan? Hoe ziet jouw toekomst er dan uit? En hoe voelt dat voor jou? En de toekomst van jouw kinderen? En hoe voelt dat voor jou? En laat het nog verder gaan, dat gevoel… En dan de toekomst van hun kinderen?

Transformatie

“Verander de wereld en begin bij jezelf.” Dat is de kreet die nu werkelijk van het grootste belang is. Er is kennis en kunde, steeds meer en steeds makkelijker te verkrijgen via boeken en opleidingen, hoe je kunt veranderen, hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Er zijn verschillende wegen die naar de nieuwe mens leiden. Al deze wegen hebben sowieso te maken met het opdoen van kennis, het toepassen van die kennis, ervaring opdoen, en verifiëren of er iets veranderd is. Want als dat niet zo is, dan kun je het beter nog een keer toepassen, er hulp bij vragen of een andere methode gaan leren en toepassen.

Bovenal, het is werkelijk mogelijk om gedrag te veranderen, om overtuigingen aan te passen, om de verslaving door onvervulde behoeftes los te laten, om eventuele trauma’s door te werken. Het bestaat, velen hebben dit al ervaren en hebben de verandering mogen meemaken.

Wil je bijsturen?

Stel je eens voor, voel het eens in je lijf, hoe zou het zijn als jij begint of door gaat met die verandering? Hoe ziet jouw toekomst er dan uit? En hoe voelt dat voor jou?

Stel je voor dat steeds meer mensen beginnen en door gaan met die verandering? En hoe voelt dat voor jou? En laat het nog verder gaan, dat gevoel…

Hoe ziet dan de toekomst er uit? En hoe voelt dat?

Stel je voor dat wij, nu, zo veranderen, dat we het begin zijn van mens 4.0, van de zogenoemde society 4.0, de nieuwe samenlevingsvorm. Dat we gaan ontwikkelen en bouwen tegelijk, dat we de nieuwe generatie van het meest fantastische voorbeeld voorzien. Dat we de kennis van wat het is om mens te zijn aan iedereen met wie we omgaan laten zien, dat we samenwerken, dat we onze intuïtie herkennen, dat we energieën oppikken en meenemen in beslissingen. Dat we het leven gaan zien als een ontwikkelingspad naar de meest mooie versie van onszelf als mens, voor onszelf, voor onze naasten, voor de gehele samenleving, voor de mensheid. De kennis van het mens-zijn wordt gedeeld aan iedereen die het wil horen, uitgeprobeerd in ieder geval door jouzelf en eventueel de mensen die met jou meedoen, de ervaringen worden gedeeld met de omgeving om hen ook te inspireren en als er een vraag is om het ook te gaan doen dan delen de mensen met ervaring hun kennis met diegene die het ook aan willen gaan. Zo kan een ‘mens-zijn kennis’ olievlek zich verspreiden en de mens veranderen naar de meest mooie versie van henzelf die op dat moment mogelijk is.

Hoe voelt dat?

Dit zal een aanzet zijn tot het samenstellen van een nieuwe samenleving. Het kan een generatie duren. De huidige mens zal de grootste koerswijziging kunnen inzetten zodat dit een mogelijkheid wordt. Stel je voor dat een volgende generatie zo het leven zal ervaren, dat de huidige generatie zichzelf leert kennen, zichzelf verandert om daar de basis van te zijn.

Hoe ziet de toekomst er dan uit?

Marc Sijm Coaching - Bilthoven