Kennis opdoen, trainen en toepassen

Een jaar of 25 geleden realiseerde ik mij iets wat mijn leven werkelijk een andere richting heeft gegeven. En wat was dat: Stel je voor dat ik begrijp hoe de mens werkt, dan kan ik die kennis gebruiken om bij te sturen, om sterker in mijn schoenen te staan, om wellicht een gelukkig leven te leiden.

Vanaf dat moment heb ik al mijn tijd en energie gestopt in lezen, opleidingen volgen, oefenen, oefenen, trainen, ervaren, voelen, intuïtie ontwikkelen, oefenen, trainen, gecoacht worden, coachen en nog meer kennis en ervaring opdoen.

Tussen alle dingen die ik geleerd had zaten dingen die werkelijk een groot positief effect op mijn dagelijkse beleving hebben gehad. Specifiek die dingen deel ik met die mensen die dat ook willen. Kennis opdoen, trainen en toepassen.

Laat je informeren, ervaar het en doe mee!

Lichamelijke oefeningen: Met de kennis die opgedaan is van spieren, gewrichten en meridianen kunnen oefeningen worden gedaan om je snel weer fit en flexibel te voelen.

Ademhalingsoefeningen: Om het hart coherent te laten zijn, de emoties tot rust te brengen en rust in jezelf te vinden.

Voelen: Het voelen is een van de meest interessante onderwerpen die je als mens kan gaan ervaren. Met voelen bedoel ik niet het ervaren van emoties maar juist het meer zuivere voelen wat er in jouw eigen lichaam gebeurt. Toen ik dit onder de knie had ervoer ik dat als een geschenk.

Trigger-receptoren: Wat zijn triggers, wat zijn trigger-receptoren en waarvoor bestaan deze. Hoe kun je ze herkennen, en nog belangrijker, hoe kun je er mee omgaan zonder jezelf te verliezen.

Onderzoeken van wat je voelt in jouw lijf: Op onderzoek in wat er allemaal in jouw eigen lichaam gebeurt en hoe je daar informatie mee kan ontvangen die je direct kan gebruiken.

Mediteren: Het trainen van de aandacht is een voorwaarde voor alles wat je verder kan doen met het verder onderzoeken van het voelen.

Spiertesten: De kennis en kunde van het doen van spiertesten is een belangrijk onderdeel voor het kunnen stellen van vragen aan je onderbewustzijn en aan je hoger bewustzijn.

Onderbewustzijn: Wat is dit? Waarom bestaat het? Wat kun je er mee? Wat zit er in?

Veranderen van je onderbewustzijn: Kennis van het onderbewustzijn zorgt er niet voor dat er iets verandert. Het her-programmeren van jouw onderbewustzijn, dat gaat er voor zorgen dat er veel kan gaan veranderen.

Onderzoeken van het bewustzijn: Om voor jezelf zeker te weten of bewustzijn nu wel of niet bestaat, wat het is en hoe je daar komt, is de enige manier om dat ook zelf te ervaren. Iedereen kan je van alles vertellen wat het is en hele filosofische modellen neerzetten, er gaat niets boven het zelf ervaren.

Jouw hoger bewustzijn: Hoe kom je in contact met jouw ziel, jouw hoger zelf, hoe kun je daar mee informatie uitwisselen en vragen stellen?

Toepassen: Hoe dit allemaal toe te passen in jouw eigen leven? Veel geleerd, getraind en dan nu het echte leven ontgelofelijk veel mooier maken.

Als je interesse hebt, stuur mij dan direct een bericht via de contact pagina.

Marc Sijm Coaching - Bilthoven